Järjestötoiminta
Tukipiiri voi tarjota ihmisille mahdollisuuksia kokoontua
epävirallisesti ja pitää yhteyksiä.
Tukipiirin yhdistysten jäsenet voivat ideoida ja toteuttaa yhdessä erilaisia projekteja.
Niiden aiheena voivat olla muun muassa
kehitysvamma-alan opetus, apuvälineet,
etiikka, kuntoutus ja selkoviestintä.
Yhdistysten jäsenet päättävät aiheet itse.
Tukipiiri tukee tarvittaessa
pienien tukiyhdistysten yhdistymistä toisiinsa.
Koulutus
Tukipiiri järjestää koulutuspäiviä. Niiden aiheena on edunvalvonta ja järjestötyö.
Lisäksi tilaisuuksissa käsitellään palveluja, kuten asumispalveluja sekä kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan nykytilannetta ja kehittämistä.
Keskeinen koulutus- ja keskustelutilaisuus on kerran vuodessa järjestettävä perinteinen laivaseminaari, jossa keskustellaan ajankohtaista asioista
Tilaisuuksiin voivat osallistua omaiset ja läheiset, kehitysvammaiset ihmiset sekä alan työntekijät ja asiantuntijat.
Yhteisissä työpajoissa käsitellään ajankohtaisia asioita.

vapaa-aikatoiminta
Tukipiiri kehittää alueen kehitysvammaisten ihmisten vapaa-ajan tukipalveluja esimerkiksi tiedottamalla.
Pulmia voivat aiheuttaa kaverien puute, vammaiskulttuurin kapeus ja hajanaisuus. Hyvää elämän toteutumista haittaavat esimerkiksi erilaiset psyykkiset ja fyysiset ongelmat sekä avustajien ja tukitoiminnan puute.
Tukipiiri pyrkii vaikuttamaan siihen, että kaikki hyväksytään mukaan vapaa-ajan normaaleihin toimintoihin.
Tukipiirin toiminta mahdollistaa, että kehitysvammaiset ihmiset voivat osallistua erilaisiin tapahtumiin, kuten tanssiaisiin ja konsertteihin.

TOIMINTASUUNNITEMA VUODELLE 2025
1. Yleistä
Kehitysvammaisten Uudenmaan Tukipiiri ry (KUTP) on rekisteröity 11.12.1989, vuosi 2025 on yhdistyksen 36. Tukipiirin tarkoituksena on toimia alueellaan paikallisten kehitysvammaisten tukiyhdistysten yhteistyöjärjestönä.
KUTPiin kuuluu 9 alueen kehitysvammaisten tukiyhdistystä, kotipaikka on Espoo.
Tukipiirin tarkoituksena on tukea toiminta-alueensa kehitysvammaisia ja heidän perheitään, jotta kehitysvammaisilla on mahdollisuus elää tasa-arvoista ja täysipainoista elämää. Tukipiiri tekee vaikuttamistyötä alueella ja myös hyvinvointialueiden toimintaan pyritään vaikuttamaan yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja Tukiliiton kanssa.
Tukipiiri järjestää kehitysvammaisille ja heidän perheilleen yhteisiä tilaisuuksia keskinäisen tukemisen ja yhdessäolon merkeissä. Tukipiiri jatkaa sääntöjensä mukaista toimintaa uusimaalaisten kehitysvammaisten oikeuksien ja etujen valvojana. Toiminta on vapaaehtoista ja sitoutumatonta kansalaistoimintaa.
2. Järjestötoiminta ja tapahtumat
Vuosikokous pidetään sääntöjen mukaisesti. Hallitus kokoontuu 6–9 kertaa vuoden aikana.
Yhdistys jatkaa yhteistyötä Varsinais-Suomen tukipiirin kanssa. Perinteiset Ämyrin tanssit järjestetään 7.6.2025.
Virkistystoimintaa pyritään järjestämään jäsenyhdistysten jäsenille. Suunnitteilla on urheilullinen perhetapahtuma loppukesästä yhteistyössä Varsinais-Suomen tukipiirin kanssa.
Verkostoitumisseminaari järjestetään 10.- 12.10.2025. Seminaarissa käsitellään ajankohtaisia asioita, jotka ovat tärkeitä kehitysvammaisten mahdollisimman hyvän elämänlaadun kannalta. Tähän haetaan 2025 ja käytetään viime vuoden Tukiliitolta saatua toimintarahaa sekä käytetään Stiftelsen 7:nde mars fonden -säätiön myöntämä apuraha.
Jatketaan paikallisyhdistysten live-tapaamisia. Kansainvälinen vammaisten oikeuksien viikko ja päivä huomioidaan toiminnassa.
3. Vaikuttamistoiminta
Yhteistyötä jatketaan ja kehitetään muiden kehitysvamma-alan toimijoiden kanssa.
4. Edunvalvonta
Seurataan hyvinvointialueiden voimaan tulevan vammaispalvelulain (VPL) soveltamista kehitysvammaisten elämään ja pyritään tarvittaessa vaikuttamaan päätöksiin.
5. Viestintä
Viestintä jäsenistölle ja sidosryhmille kehitysvammaisten ajankohtaisista asioista ja tukipiirin tapahtumista tehdään mm. sähköpostin, kotisivujen ja Facebookin välityksellä. Viestinnän kehittämiseen koetetaan 2025 satsata ja miettiä kotisivujen uusimista.
6. Edustukset muissa järjestöissä
Tukipiiri on jäsenenä Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:ssä. Tukiliiton Liittokokoukseen valitaan edustaja tai edustajia. Jäsenyyttä HyTe ry:ssä jatketaan.
7. Talous
Toiminnan rahoittamiseksi kerätään tilaisuuksien osallistumismaksuja, jäsenyhdistyksiltä jäsenmaksut ja haetaan avustuksia niitä myöntäviltä tahoilta.